Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

6 Οκτ 2012

ΣΑΜΟΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος τρόικας-κεφαλαίου-κυβέρνησης ενάντια στο λαό καταστρέφοντας εργατικά δικαιώματα, κοινωνικές κατακτήσεις και λαϊκές ελευθερίες, απειλώντας και επιδιώκοντας να εγκαθιδρύσει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα…
Την ώρα που απειλούμαστε να ανάψει ο πόλεμος στην περιοχή της Μ. Ανατολής και να μακελευτούν χώρες και λαοί για τα συμφέροντα των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών που υπηρετούνται από τον τυχοδιωκτισμό όλων των αντιδραστικών κυβερνήσεων και καθεστώτων…
Την ώρα που οι λαοί και οι εργάτες στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στη Ν.Α. Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο, είμαστε αντιμέτωποι με την απροκάλυπτη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που κόβει το γάλα από τα παιδιά, τη δουλειά από τους εργαζόμενους, το φάρμακο από τους γερόντους, και «οπλίζει» πυρηνικές κεφαλές και βομβαρδιστικά για να πάρει παράταση ζωής στο μαύρο μέλλον που φέρνει…
Κανένας εργαζόμενος, κανένας νεολαίος δεν πρέπει να βρεθεί μέσα στον μαύρο κύκλο των φασιστικών κηρυγμάτων που σπέρνουν μίσος και διχόνοια ανάμεσα σε λαούς και εργαζόμενους, για να επιβάλλουν την υποταγή και τη σφαγή όλων μας από το σύστημα της πείνας, των πολέμων, της εκμετάλλευσης.Κανένας δημοκράτης δεν έχει συμφέρον από το δυνάμωμα μιας φασιστικής συμμορίας, που οργανώνει πογκρόμ, δολοφονικές επιθέσεις, τάγματα εφόδου, ενάντια σε κάθε αδύναμο και κατατρεγμένο. Κανένας δεν έχει δικαίωμα, να «ελπίζει» πως οι υμνητές του Χίτλερ και του ναζισμού -που συγκροτήθηκε για να συντρίψει την εργατική τάξη και τους λαούς στην πάλη τους τους για μια σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνία- θα τον «απαλλάξουν» σήμερα από τους ίδιους δυνάστες. Από τους μεγάλους και μικρότερους ληστές και δολοφόνους του πλανήτη και του λαού μας.
Η «Χρυσή Αυγή» είναι το μαύρο χέρι του κεφαλαίου και του συστήματος. Είναι ο πιο επιθετικός υπερασπιστής της πολιτικής τους. Στοχοποιεί, τους μετανάστες, τους εργάτες, τους αγωνιστές, για να απαλλάξει τους ληστές των δισεκατομμυρίων, τους εμπόρους και τους εμπρηστές των πολέμων. Ζητάει «τάξη και ασφάλεια» για να ανοίξει το δρόμο ακόμα πιο πολύ στην κρατική τρομοκρατία, στην απαγόρευση της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης, της απεργίας. Ζητάει το «αίμα» των λαών για να πληρωθεί με αυτό η «τιμή» των μετοχών στο χρηματιστήριο του συστήματος που υπηρετεί.
Απέναντι στην ενίσχυση των τάσεων εκφασισμού της κοινωνίας και την ανάδειξη της «Χρυσής Αυγής», απαιτείται η πιο πλατιά αντιφασιστική μετωπική πάλη λαού και νεολαίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα επιμείνουμε και το επόμενο διάστημα, παρά την άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ στην πρόταση για μια πολιτική μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση-απάντηση στην συγκέντρωση που επιχειρεί η Χ.Α. στις 7/10 , που αποτελεί πρόκληση για όλο το δημοκρατικό λαό και τη νεολαία της Σάμου.
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και η νεολαία της Σάμου, χρειαζόμαστε να δυναμώσουμε την ενότητα μας, την ενότητα του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης, τον αγώνα μαζί με όλους τους λαούς ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Τον αγώνα για να απαλλαγεί η χώρα και η περιοχή από τους «προστάτες» και τους υποτακτικούς τους που ληστεύουν και ματοκυλούν τις ζωές μας. Μόνο έτσι θα κατακτήσουμε ειρήνη και ανεξαρτησία, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, εξαθλίωση και καταπίεση.

Κανένας στη συγκέντρωση των φασιστών! Όχι στο ρατσισμό και τον εθνικισμό!

Όλοι ενωμένοι στον αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας!

Να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων- Κάτω τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα

Έξω οι ιμπεριαλιστές, εμπρηστές του πολέμου από τη χώρα και την περιοχή-Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία- Έξω το ΝΑΤΟ -Αντιπολεμική αλληλεγγύη με όλους τους λαούς.