Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

2 Οκτ 2012

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Ή ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ – ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Σε ένα ακόμα έγκλημα κατά των εργαζομένων καθηγητών στα κέντρα ξένων γλωσσών της Αττικής προχώρησε η εργοδοτική ένωση του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso», καθώς επέβαλλε με το ψεύτικο-εργοδοτικό σωματείο «εργαζομενων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής» που χρόνια λυμαίνεται τον κλάδο, ωρομίσθιο 3,52 ευρώ μεικτά (2,96 καθαρά) για τους καθηγητές με προϋπηρεσία 0-6 χρόνων, και 6,60 ευρώ για αυτούς με πάνω από 6 χρόνια εργασίας, και με αστείες προσαυξήσεις τριετίας των 0,20 και 0,40 ευρώ μεικτών! Με πρόσχημα τη μείωση διδάκτρων-πελατείας, οι εργοδότες συμπιέζουν τις αποδοχές-ψίχουλα των καθηγητών στο κατώτατο ωρομίσθιο που ορίζει η ΕΓΣΣΕ, αναγκάζει όσους εργάζονται με 18 ώρες εβδομαδιαίως να αμείβονται με 253 ευρώ το μήνα μεικτά, τη στιγμή που συνεχίζουν να συσσωρεύουν παχυλά ποσά από γονείς και μαθητές. Με τον συνυπολογισμό της κατάργησης υπόλοιπων επιδομάτων η μείωση αγγίζει το 90% σε σχέση με προηγούμενες διαιτητικές αποφάσεις. Οι εργοδότες-ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών, που δήθεν προάγουν τη γνώση, ενώ στην πραγματικότητα τη μετατρέπουν σε ένα καθαρά εμπορευματικό προϊόν, πατούν πάνω στην κρίση και τον εφιάλτη της ανεργίας, καθώς έτσι εκβιάζουν τους νέους καθηγητές να δουλέψουν κατ’ ουσίαν εθελοντικά ώστε να μαζέψουν τα απαραίτητα ημερομίσθια για να «ανέβουν κλίμακα», ενώ εφαρμόζουν τακτική «διαίρει και βασίλευε» δίνοντας…3 ευρώ παραπάνω στους καθηγητές με πολύχρονη εργασία.
Αυτή η πράξη τρομοκράτησης του κλάδου από τους εργοδότες αποτελεί την κορύφωση μιας διαδικασίας μετατροπής των καθηγητών ξένων γλωσσών σε πειραματόζωα που ξεκίνησε το 2004 με τη σύσταση του σωματείου-μαϊμού (συστημένου από συγγενείς πρώτου βαθμού ιδιοκτητών φροντιστηρίων) υπό την αρωγή του ΠΑΣΟΚου αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Βερβεσού, την υφαρπαγή της υπογραφής ΣΣΕ από το εργατικό σωματείο «Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής Ο ΒΥΡΩΝ» και την υπογραφή ψευτοσυμβάσεων κατάργησης όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Μάλιστα, οι εργοδότες μαζί με τους συνεργαζόμενους νομικούς τους δεν δίστασαν να καταθέσουν τους προηγούμενους μήνες προσφυγές κατά του «Βύρωνα» με σκοπό να ακυρώσουν τις αρχαιρεσίες του, να παραδώσουν την αντιπροσωπευτικότητα στους…συγγενείς τους, και πάνω απ’ όλα να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο της υποβάθμισης της ζωής των καθηγητών και του διδακτικού έργου. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχει καταστεί  η ξενόγλωσση εκπαίδευση ένα απέραντο κύκλωμα ασυδοσίας, με την πλήρη απουσία κρατικού ελέγχου και εποπτείας. Η Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Βύρωνα δηλώνει πως οι εργοδότες «είναι εκείνοι που ακύρωσαν, πριν ακόμα την έλευση της Τρόικα και το σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), τις απολαβές μας που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση».
Στον κλάδο επικρατεί αναβρασμός, και οι εργαζόμενοι με το εργατικό τους σωματείο ήδη έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις και καμπάνια ενημέρωσης για την εξευτελιστική ψευτο-συλλογική σύμβαση και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί σε κανένα χώρο δουλειάς το καθεστώς δουλοπαροικίας και εκβιασμού.