Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Οκτ 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!

Προσυγκέντρωση: 11:00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ

Κάθε μέρα που περνάει ο νέος γύρος της επίθεσης που προετοιμάζουν πυρετωδώς τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της τρόικας και οι ντόπιοι κυβερνητικοί υποτακτικοί τους, παίρνει και πιο βάρβαρα χαρακτηριστικά. Το νέο «πακέτο» μέτρων γίνεται όλο και πιο βαρύ και θα φορτωθεί ολόκληρο στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων. Η ψήφισή του στη Βουλή και η εφαρμογή του θα σημάνει την ισοπέδωση όσων δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχουν απομείνει από την αντιλαϊκή-αντεργατική επέλαση που έφεραν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι τους τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Επέκταση της φτώχειας, της ανεργίας και της ανασφάλειας, άγρια φοροληστεία, ένταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.
Το θέατρο των δήθεν «σκληρών διαπραγματεύσεων» της αντιδραστικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την τρόικα δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Αυτά θεωρείται δεδομένο ότι θα θυσιαστούν στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που τα ιμπεριαλιστικά κέντρα στήριξαν την εκλογή αυτής της κυβέρνησης.
Οι όποιες γκρίνιες, αντιρρήσεις, διαφωνίες έχουν να κάνουν με την αγωνιώδη προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης των κομμάτων της αστικής τάξης, που καλούνται να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν τα μέτρα αυτά. Και, κυρίως, έχουν να κάνουν με την ένταση των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το ότι δεν τα βρίσκουν οι επικυρίαρχοι και πιέζουν-εκβιάζουν την εξαρτημένη ντόπια άρχουσα τάξη ο καθένας προς το δικό του όφελος. Οι διάφορες «λίστες» που ξεφυτρώνουν, ο ενδοαστικός καυγάς και η εντεινόμενη πολιτική αστάθεια είναι στοιχεία και προϊόν αυτών των πιέσεων και των εκβιασμών.
Ας μην υπάρχει, λοιπόν, καμία αυταπάτη για το πού οδηγεί το λαό και τους εργαζόμενους αυτή η πολιτική και όσοι την προωθούν και τη στηρίζουν. Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα κάθε λογής «ισοδύναμα», «ρήτρες» κ.λπ. δεν είναι παρά προσχήματα για τη νομιμοποίηση της επίθεσης, αντίστοιχα με τις «κόκκινες γραμμές», την «απαγκίστρωση» και την «επαναδιαπραγμάτευση».
Ας γίνει ξεκάθαρο ότι οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα είναι ο ίδιος ο λαός και οι εργαζόμενοι. Ενισχύοντας τους αγώνες και τις αντιστάσεις τους. Οργανώνοντας την πάλη τους. Παίρνοντας την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Απορρίπτοντας το διαρκή εκβιασμό, την καθημερινή τρομοκρατία που δέχονται από τα αστικά επιτελεία και τα ΜΜΕ. Απορρίπτοντας τη μοιρολατρία και την υποταγή στους «καπιταλιστικούς μονόδρομους». Αρνούμενοι να γίνουν θυσία στο βωμό της κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Αξιοποιώντας τις αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράστηκαν και στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη αλλά και στις κινητοποιήσεις ενάντια στον ερχομό της Μέρκελ. Στοχεύοντας στην αγωνιστική κλιμάκωση, στον πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Σε αντιπαράθεση με τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που -στις πλάτες των εργαζομένων- αναζητούν νέο ρόλο στο αστικό πολιτικό παιχνίδι. Αποκαλύπτοντας τη συνδιαχειριστική, συμβιβαστική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της λεγόμενης «υπεύθυνης αντιπολίτευσης» που, έχοντας νομιμοποιήσει την υποταγή στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, συνεχίζει να καλλιεργεί στάση αναμονής και εκλογικές αυταπάτες. Συντονίζοντας τις αντιστάσεις και όχι μέσα από την πολυδιάσπαση και τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις.
Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα! Για να ανατραπεί η πολιτική της εξάρτησης, της εξαθλίωσης του λαού και της υποδούλωσης των εργαζομένων!


Πρωτοβουλία για
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ