Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

2 Οκτ 2012

Με μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών η απεργία και οι διαδηλώσεις Να προχωρήσουμε άμεσα σε νέες γενικές συνελεύσεις και να κλιμακώσουμε με νέα απεργία

Με ψηλά ποσοστά απεργιακής συμμετοχής και με μαζική παρουσία στις διαδηλώσεις, πήρε μέρος ο κλάδος των εκπαιδευτικών στη γενική απεργία. Το κλίμα που έδειχνε “πεσμένο” την προηγούμενη βδομάδα, αντιστρεφόταν μέρα με τη μέρα για να καταλήξει τη μέρα της απεργίας σε ποσοστά συμμετοχής από τα ψηλότερα στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Αντίστοιχα, τα μπλοκ δασκάλων και καθηγητών ήταν ιδιαίτερα μαζικά σε όλη τη χώρα, αποτελώντας μεγάλο τμήμα των απεργιακών διαδηλώσεων.
Το γεγονός αυτό ήταν και μια απάντηση σε όλη τη φιλολογία για τον κόσμο “που δεν τραβάει” (και στο χώρο της εκπαίδευσης) και απέδειξε ότι η εικόνα της ήττας και της μοιρολατρίας αποτελεί την παραμορφωτική αντανάκλαση της υποταγής της συνδικαλιστικής ηγεσίας -συστημικής και ρεφορμιστικής- στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών.
Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία στριμώχνει αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, απονομιμοποιεί την αδράνεια και την υποταγή τους και, από την άλλη, θέτει ουσιαστικά νέα και ΑΜΕΣΑ καθήκοντα στις δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα: να μην επιτρέψουν να μείνει μισό αυτό το βήμα, να θέσουν όλες τους τις δυνάμεις με συντονισμένο τρόπο να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ΤΩΡΑ ο απεργιακός αγώνας.
Αυτός ο στόχος πρέπει να μπει στο νέο γύρο γενικών συνελεύσεων που πρέπει να γίνει αυτές τις μέρες. Η λογική που λέει ότι περιμένουμε τη μέρα ψήφισης των μέτρων και “τα δίνουμε όλα τότε” δε βοηθάει, αφήνει το κίνημα στον αυτόματο πιλότο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ - ΔΟΕ και δεν μπορεί να απαντήσει την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ του απεργιακού αγώνα.