Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Οκτ 2012

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
Προσυγκέντρωση: 11:00 πμ  -  ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ και νεοαποικιακού τύπου λεηλασία της χώρας φέρνουν παλιά και νέα μέτρα τρόικας και κυβέρνησης. Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης μπορεί να ξέβαψαν τις «κόκκινες γραμμές» τους, να εγκατέλειψαν την «επαναδιαπραγμάτευση», να ξέχασαν την «απαγκίστρωση», να πήραν πίσω την «πολιτική λύση», να παραιτήθηκαν από την «επιμήκυνση», σ’ ένα όμως παραμένουν συνεπείς: στην υποταγή στους ιμπεριαλιστές πάτρωνές τους και στην κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο λαό, ενάντια στο βιοτικό μας επίπεδο και στις καταχτήσεις μας. 
Κυβέρνηση και αστική τάξη εκποιούν το λαό και τη χώρα στους ξένους προστάτες τους ευελπιστώντας στη στήριξή τους και σε κάποιο ξεροκόμματο ως ανταμοιβή από τα “fast track” συμβόλαια και τα σχέδια ΗΛΙΟΣ. Μας εμπλέκουν στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς αδιαφορώντας για τους κινδύνους να αλεστούμε στις ιμπεριαλιστικές μυλόπετρες.
Διαφωνούν, τάχα, μεταξύ τους οι τρεις κυβερνητικοί συνέταιροι και βάζουν «προαπαιτούμενα» και «ρήτρες». Όχι για να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά γιατί διαφωνούν μεταξύ τους τα ξένα στηρίγματά τους, γιατί δεν τα βρίσκουν οι επικυρίαρχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ-ΗΠΑ, γιατί οξύνθηκαν οι αντιθέσεις μεταξύ των ξένων κέντρων και -φανερά πλέον- αντανακλώνται και στους ντόπιους υποτακτικούς τους. Γι’ αυτό και παραμένει η αστάθεια στο πολιτικό σκηνικό και έχουμε λίστες, «στικάκια» και χτυπήματα «κάτω από τη μέση». Όμως, παρά τις «διαφωνίες» τους, συμφωνούν στην «πάση θυσία» ψήφιση του νέου πακέτου βάρβαρων μέτρων (τα 11,5 δισ. που έγιναν 13,5 και όσο πάει…). Συμφωνούν στην «εδώ και τώρα» υλοποίηση των 89 «διαρθρωτικών αλλαγών» που λεηλατούν τη ζωή μας. Συμφωνούν να συνεχιστεί και να δυναμώσει η αντιλαϊκή επίθεση. Απέναντι στον εχθρό λαό, ντόπιοι και ξένοι είναι ενωμένοι…
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Στις μέρες που έρχονται κρίνονται πολλά. Δεν κρίνεται η «παραμονή της χώρας στο ευρώ», η «βιωσιμότητα του χρέους» ή «η εξασφάλιση της δόσης των 31,5 δισ.» όπως θέλει η κυβέρνηση να πιστέψουμε. Αποπροσανατολίζουν, τρομοκρατούν και εκβιάζουν το λαό γιατί θέλουν να τσακίσουν τις αντιστάσεις του. Με μια «θατσερικού» τύπου επίθεση επιδιώκουν μια συντριπτική ήττα για το λαό και την εργατική τάξη. Να μας «τιμωρήσουν» για τους αγώνες του τελευταίου δίχρονου που έριξαν κυβερνήσεις, γκρέμισαν κοινοβουλευτικές ομάδες, ανέτρεψαν χρονοδιαγράμματα, έστειλαν «πρωτοκλασάτους» στα αζήτητα, όξυναν την πολιτική κρίση του συστήματος… Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με τους λαϊκούς αγώνες, να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω και να μην ξανασηκώσουμε κεφάλι για χρόνια. Να ισοπεδώσουν μισθούς, μεροκάματα, συλλογικές συμβάσεις, δικαιώματα, καταχτήσεις... Να αποτελειώσουν ό,τι απέμεινε από δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση… Να σπρώξουν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση… Να πάρουν πίσω ό,τι αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν τις προηγούμενες δεκαετίες κάτω από την πίεση και τους αγώνες των εργαζόμενων.
Παρά την κινηματική ύφεση των τελευταίων μηνών, παρά τις εκλογές που έπαιξαν το ρόλο τους εκτονώνοντας και αποπροσανατολίζοντας τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, παρά τον ξεπουληματικό και υπονομευτικό ρόλο των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που προκηρύσσουν απεργίες όχι για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική, αλλά για να προσφέρουν «διαπραγματευτικό χαρτί» στην κυβέρνηση, οι αγώνες δεν «κουράστηκαν» όπως έχει συμφέρον να παρουσιάζει η κυβέρνηση. Οι αντιστάσεις είναι εδώ!
Οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στην πρόσφατη απεργία της 26 Σεπτέμβρη, όπως και στην επίσκεψη Μέρκελ, έδειξαν ότι ο λαός δεν αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τη σφαγή του. Ότι τα αποθέματα της λαϊκής αντίστασης είναι ανεξάντλητα. Ότι οι λαϊκοί αγώνες μπορούν και πρέπει να ξαναβγούν στο προσκήνιο, να μπλοκάρουν την επίθεση, να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα. Ενάντια στον αποπροσανατολισμό και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, κόντρα στις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, ξεπερνώντας και παραμερίζοντας τους εργατοπατέρες συνεχίζουμε στο δρόμο της μαζικής λαϊκής αντίστασης-διεκδίκησης-ανατροπής. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Στις 18 Οκτώβρη ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ στους ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!
- ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
- ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
- ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
- ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
Ταξική Πορεία