Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Οκτ 2012

Τα παιδιά των μεταναστών σημαδεύει η Χρυσή Αυγή

Τα στοιχεία για τη φοίτηση των παιδιών των αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς ζήτησε η φασιστοσυμμορία Χρυσή Αυγή από το υπουργείο Εσωτερικών. Ο φασίστας Παναγιώταρος, που έκανε τη σχετική επερώτηση, προεκλογικά είχε εξαγγείλει πως η Χρυσή Αυγή θα παρέμβει για να πετάξει τους αλλοδαπούς από τα νοσοκομεία και τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς. Συγκαλύπτοντας για άλλη μια φορά με τη ρατσιστική ρητορεία της τις ευθύνες του κράτους που εδώ και δεκαετίες δεν καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν σε παιδικούς σταθμούς για να εξυπηρετήσει όλους τους εργαζόμενους, προσπαθεί να στρέψει τους Έλληνες ενάντια στους αλλοδαπούς.
Αναρωτιούνται κάποιοι αν τα φασιστοειδή μπορούν να φτάσουν στο σημείο να χτυπήσουν βρέφη. Άλλοι μπορεί να νομίζουν ότι «το πολύ» να κάνουν φασαρία έξω από κάποιους σταθμούς. Πέρα από το γεγονός ότι από μόνο του αυτό θα ήταν πολύ σοβαρό και εξαιρετικά επικίνδυνο, δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία για το μέχρι πού μπορεί να φτάσουν οι οπαδοί των ναζιστών κατακτητών της χώρας. Είναι ικανοί για τα πάντα. Εκτός, βέβαια, από το να συγκρουστούν με το σύστημα που τους ανέδειξε και που δεν διανοούνται να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις βασικές επιλογές του, όπως την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία. Παραμονές του εορτασμού της 28η Οκτωβρίου απειλούν διευθυντές σχολείων να μην τολμήσουν να δώσουν σε αλλοδαπούς μαθητές τη σημαία.
Το ζήτημα της φοίτησης αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς, που ανοίγει η Χρυσή Αυγή, είναι πολύ σοβαρό. Εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των εργαζόμενων γονιών που δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους, πιέζουν όπως μπορούν για αντιδραστικές εξελίξεις. Οι φασίστες όπου βρεθούν και όπου σταθούν, στις γειτονιές και τους δρόμους, μέσα από ιστοσελίδες και ΜΜΕ, επαναλαμβάνουν διαρκώς τη φράση «νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίες αφού οι αλλοδαποί μάς παίρνουν ό,τι μας ανήκει». Κατά τον δάσκαλό τους Γκέμπελς, ακολουθούν την τακτική «λέγε ψέματα, όλο και κάτι θα μείνει». Η μέθοδός τους, πιστή αντιγραφή αυτής που ακολούθησε ο Χίτλερ για να ενοχοποιήσει τους Εβραίους για όλα τα δεινά των Γερμανών, έχει στόχο να αποπροσανατολίσει το λαό και να συγκαλύψει την εξουσία.
Η σπουδή του υπουργού να απαντήσει στα αιτήματα των φασιστών ζητώντας από τους δήμους να προχωρήσουν σε απογραφή των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων αποκαλύπτει μια ακόμη φορά τη στήριξη που παρέχει το σύστημα στη Χρυσή Αυγή και γεννά ανησυχίες για αλλαγές του θεσμικού πλαισίου προς ρατσιστική κατεύθυνση και αποκλεισμούς πολλών λογιών.
Το θέμα δεν πρέπει να συγκαλυφθεί κάτω από τον κουρνιαχτό που αρχικά φαίνεται να σηκώνει. Οι εργαζόμενοι στους βρεφικούς σταθμούς δεν πρέπει να δώσουν τέτοια στοιχεία. Ήδη η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ιεράπετρας αρνήθηκε να απαντήσει στο έγγραφο του υπουργείου, καταγγέλλοντας την ενέργεια ως φασιστική. Εκπαιδευτικοί, σωματεία, αντιφασιστικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες πρέπει να καταδικάσουν το γεγονός. Οι φασίστες, που δεν διστάζουν να τα βάλουν με αθώα βρέφη, πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμο το δημοκρατικό λαό. Μόνο μπροστά στην αντίδραση του λαού, θρασύδειλος καθώς είναι ο φασισμός, θα αναγκαστεί να λουφάξει.