Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

7 Οκτ 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση ανοίγει ένα νέο γύρο στην επίθεση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος στα δικαιώματα και την ζωή των εργαζόμενων και του λαού μας.
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δεξιότερη από ποτέ, πιστή στις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, σχεδιάζει ένα τσουνάμι μέτρων, που θα σαρώσει τα πάντα (μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, περίθαλψη, παιδεία, κοινωνικά αγαθά). Δεν είναι μόνο μια εισπρακτική λεηλασία για να εξυπηρετηθεί το χρέος και οι απαιτήσεις των δανειστών. Δεν είναι μόνο το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου και της λαϊκής περιουσίας με ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές από τους επικυρίαρχους ιμπεριαλιστές. Είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί μια οικονομική, κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, που να εξασφαλίζει την συνεχή και απρόσκοπτη μεταφορά πλούτου από τους «κάτω» προς τους «πάνω», από «μέσα» προς τα «έξω», από το λαό και τους εργαζόμενους προς το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Είναι η πολιτική διαμόρφωσης του κοινωνικού μεσαίωνα και η μετατροπή των εργαζόμενων σε σύγχρονους δούλους.
Σ΄αυτή την αιματηρή διαδρομή υποθήκευσης των πάντων στις ιμπεριαλιστικές απαιτήσεις, εντάσσεται η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, που αποτελεί την πιο άμεση παρέμβαση του γερμανικού ιμπεριαλισμού σε βάρος του λαού μας.
Το «ισχυρό ενδιαφέρον» που δείχνει η Γερμανική Καγκελαρία με την επίσκεψη αυτή-και για το οποίο χαίρονται η κυβέρνηση Σαμαρά και οι συγκάτοικοι του σε αυτήν- είναι ακριβώς η μεγιστοποίηση των εκβιασμών στους εργαζόμενους και τη νεολαία για να υποταχτούν. Η επίσκεψη αυτή είναι ταυτόχρονα ιμπεριαλιστική στήριξη της κυβέρνησης που δοκιμάζεται από την πλατιά λαϊκή αντίθεση και οργή ενάντια στην πολιτική της, αλλά και ανοιχτή ιμπεριαλιστική παρέμβαση σ ένα τοπίο, που σωρεύονται τα αδιέξοδα του αστικού πολιτικού συστήματος και εντείνονται οι Αμερικανονατοϊκές προετοιμασίες για μια πολεμική επέμβαση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,Η αναμονή, οι αυταπάτες, οι ψεύτικες ελπίδες και οι λογικές της ανάθεσης, δεν έχουν θέση μπροστά στη βάρβαρη επέλαση των δυνάμεων του συστήματος. Η «υπεύθυνη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, ο «αναχωρητισμός» του ΚΚΕ, η ταξική υποταγή και ενσωμάτωση των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν μπορούν να σταματήσουν την επίθεση, να υπερασπίσουν τα ταξικά μας συμφέροντα.
Το ρατσιστικό μίσος και η δολοφονική- φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής, μαντρόσκυλου του συστήματος με δήθεν «αντισυστημικό» πρόσωπο, στρώνει χαλί για να περάσει η επίθεση.
Οι εργάτες –Έλληνες και ξένοι– ο λαός και η νεολαία πρέπει να απορρίψουμε αυτές τις πολιτικές.

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!!!
Όπως απέδειξαν οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 26ης Σεπτέμβρη, σε όλη τη χώρα, ο αγωνιστικός ξεσηκωμός των λαϊκών και εργαζόμενων μαζών όχι μόνο είναι αναγκαίος, αλλά αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο. Η αντίσταση στη σύγχρονη βαρβαρότητα, η κοινή δράση, ο μαζικός, αποφασιστικός, παρατεταμένος αγώνας για την ανατροπή της επίθεσης, δεν είναι θεωρητικές αναζητήσεις, είναι όροι επιβίωσης.

Να οργανωθούμε στη δουλειά, στη συνοικία, στην πόλη, στο χωριό, στο σύλλογο, στο σχολείο.
Με δικά μας σχήματα πάλης, με δικά μας σωματεία στη βάση της μαζικής λαϊκής αντίστασης στην επίθεση, σε συνολική αντιπαράθεση με το σύστημα και τις δυνάμεις του.
Η πρωτοβουλία για αριστερή αντιιμπεριαλιστική συνεργασία –που συγκροτήθηκε με εκκινούσες δυνάμεις το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές- θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις σ΄αυτή την κατεύθυνση.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Θεσσαλονίκη 8 Οχτώβρη 2012