Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Οκτ 2012

Επικίνδυνες οι εξελίξεις στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας
Όχι στο πολεμικό σφαγείο των λαών!

Πέμπτη 4 Οκτώβρη 2012
Η εκτόξευση όλμου από το συριακό έδαφος και η έκρηξη σε παραμεθόριο χωριό της Τουρκίας που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό αμάχων, θεωρήθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν «επιθετική ενέργεια» και «απειλή για την εθνική της ασφάλεια» εκ μέρους της Συρίας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν βομβαρδισμοί πυροβολικού σε συριακές θέσεις προκαλώντας το θάνατο σύριων στρατιωτών. Ταυτόχρονα, κλιμακώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες από τη μεριά της Τουρκίας με αίτηση της κυβέρνησης για εξουσιοδότηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση για πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στη Συρία, ενώ την στήριξή τους πρόσφεραν στην Τουρκία οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Η «προέλευση» του όλμου που έπληξε το τούρκικο χωριό πρέπει να αναζητηθεί σε αυτούς που έχουν συμφέρον να κλιμακώσουν την ένταση και τις πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή. Όταν μάλιστα το συριακό έδαφος από το οποίο εκτοξεύθηκε έχει δεχθεί τη μαζική εισβολή, όπως αποκαλύπτουν διεθνή ΜΜΕ, διάφορων ομάδων στρατευμένων στα σχέδια των ιμπεριαλιστών να διαλύσουν τη χώρα και να την μετατρέψουν σε προτεκτοράτο και βάση εξόρμησης ενάντια σε όλους τους λαούς της περιοχής.
Οι επιδιώξεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών να αιματοκυλήσουν το λαό της Συρίας για να τον «απελευθερώσουν» και αυτόν, όπως τόσους άλλους, από τα δεσμά του καθεστώτος Άσαντ είναι κομμάτι της συνολικής ιμπεριαλιστικής επίθεσης για κυριαρχία στην περιοχή και ακόμα μεγαλύτερο στρίμωγμα των αντιπάλων τους (Ρωσία, Κίνα, Ιράν). Στη στρατηγική αυτή έχουν συστρατευτεί οι σιωνιστές του Ισραήλ, τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα αλλά και η αντιδραστική κυβέρνηση της Τουρκίας, παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις και συγκρούσεις. Ο ιδιαίτερος ρόλος που προσπαθούν να παίξουν στην περιοχή δυνάμεις με τυχοδιωκτικά χαρακτηριστικά όπως η αντιδραστική κυβέρνηση της Τουρκίας, που, από τη μία, παριστάνει τον «ειρηνοποιό» στην περιοχή και, από την άλλη, κλιμακώνει την ένταση διεκδικώντας περισσότερα από τη «λεία» των ιμπεριαλιστών, αποτελεί κίνδυνο που απειλεί τους λαούς της περιοχής με πραγματικό σφαγείο.
Ο λαός της Συρίας, οι Κούρδοι, οι Παλαιστίνοι, οι αραβικοί λαοί και όλοι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από μεγάλους και μικρότερους προστάτες. Οι ιμπεριαλιστές και τα «τσιράκια» τους αποτελούν τους μεγαλύτερους εμπρηστές του πολέμου, τους μεγαλύτερους καταπιεστές των λαών.
Για το λαό μας οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις αποτελούν μήνυμα ότι όσο σφίγγουν τα δεσμά, (πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά) της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από ΗΠΑ-ΕΕ και όσο η ντόπια άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό συνδέουν την τύχη τους με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή τόσο περισσότερο πρέπει να δυναμώσει η αντι-ιμπεριαλιστική πάλη και η διεθνιστική αλληλεγγύη με όλους τους λαούς.
• Κάτω οι ιμπεριαλιστές, εμπρηστές του πολέμου!
• Όχι στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση!
• Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν οι βάσεις! Έξω το ΝΑΤΟ!
• Οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια!
• Αλληλεγγύη των λαών ενάντια σε αντιδραστικές κυβερνήσεις και καθεστώτα!