Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Οκτ 2012

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Χαιρετίζουμε τη διαμαρτυρία των αγροτών και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και του ξένου ιμπεριαλισμού (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.) στην κατεύθυνση του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς και της δημιουργίας μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων σε ένα τοπίο λαϊκής εξαθλίωσης και πείνας.
Η μικρομεσαία αγροτιά οφείλει να αντισταθεί στην αντιδραστική Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που με τη στήριξη των κομμάτων της ολιγαρχίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και τη συναίνεση της φιλοευρωπαϊκής και «υπεύθυνης» αριστεράς εξωραΐζεται. Η πολιτική αυτή επιβάλει πλαφόν στον αγροτικό προϊόν, ευνοεί την επιχειρηματική δράση στον αγροτικό τομέα, εκμηδενίζει τον μικρό αγροτικό κλήρο και αποκλείει τον φτωχό αγρότη από την παραγωγή εξωθώντας τον στο περιθώριο. Στόχος αυτής της πολιτικής είναι η συγκεντροποίηση της γης στα χέρια λίγων επιχειρηματιών, η οικονομική εξαθλίωση των μικρών παραγωγών, αλλά και η διατροφική εξάρτηση της χώρας, όπως επιτάσσουν οι ίδιες οι συνθήκες της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε.
Ενωμένη η αγροτιά μαζί με τους εργάτες, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου χώρου, τη νεολαία και τους ανέργους μπορεί να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα.

Η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζουν σταθερά τα κόμματα
της οικονομικής ολιγαρχίας μπορεί να ανατραπεί μέσα
από τον ταξικό αναπροσανατολισμό του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος και με την ενιαία πάλη των εργαζομένων.

Η βάρβαρη πολιτική που επιβάλλουν τα μνημόνια της λαϊκής
εξαθλίωσης και ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης μπορεί να ανατραπεί με τον ενωτικό-παρατεταμένο και ανυποχώρητο λαϊκό αγώνα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ