Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

6 Οκτ 2012

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ!

Την πιο άμεση παρέμβαση του γερμανικού ιμπεριαλισμού σε βάρος του λαού μας και την αποφασιστική προώθηση των δικών του επιδιώξεων στη χώρα, επιδιώκει και εκφράζει η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, λίγο πριν την κορύφωση της επίθεσης με το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων αλλά και καθώς εντείνονται οι Αμερικανονατοϊκές προετοιμασίες για μια πολεμική επέμβαση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.
Το «ισχυρό ενδιαφέρον» το οποίο επιδεικνύει η Γερμανική Καγκελαρία με την επίσκεψη αυτή-και για το οποίο επιχαίρουν η κυβέρνηση Σαμαρά και οι συγκάτοικοι του σε αυτήν- είναι ακριβώς η μεγιστοποίηση των εκβιασμών στους εργαζόμενους και τη νεολαία για να υποταχτούν στην νέα σφαγιαστική επιδρομή στα δικαιώματα τους, στους όρους ζωής τους. Η επίσκεψη αυτή είναι ταυτόχρονα ιμπεριαλιστική στήριξη της κυβέρνησης που δοκιμάζεται από την πλατιά λαϊκή αντίθεση και οργή ενάντια στην πολιτική της, αλλά και ανοιχτή ιμπεριαλιστική παρέμβαση στο τοπίο αδιεξόδων του αστικού πολιτικού συστήματος.
Η λεγόμενη «πολιτική λύση» που αναζητά και μεθοδεύει ο γερμανικός ιμπεριαλισμός σχετικά με την Ελλάδα τόσο σε αναφορά με την κρίση και τους τριγμούς της ΕΕ και της Ευρωζώνης, όσο και σχετικά με τις πολεμικές εντάσεις και ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή, δεν είναι άλλη από την παραπέρα πρόσδεση και υποταγή της χώρας μας στις δικές του ληστρικές απαιτήσεις, στις δικές του γεωπολιτικές επιδιώξεις για την ισχυροποίηση του ρόλου του στην περιοχή.
Ο λαός μας αντιμετώπισε ήδη στις εκλογές του περασμένου Μάη-Ιούνη την ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση -και των γερμανών- που απαιτούσαν να καθορίσουν τις επιλογές του, να καταπνίξουν την αντίσταση του στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Απέναντι στην επίσκεψη Μέρκελ που συνιστά μια ωμή επέμβαση στην πολιτική και ταξική πάλη με στόχο να γύρει ακόμα πιο πολύ τη ζυγαριά σε βάρος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, έχει κάθε λόγο να ξεσηκωθεί! Να συμμετέχει μαζικά και μαχητικά στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις των επόμενων ημερών στην Αθήνα αλλά και σε κάθε πόλη της χώρας όπου ήδη ξεδιπλώνονται λαϊκές κινητοποιήσεις.

  • Για να καταγγείλει σαν ανεπιθύμητη την επίσκεψη της Μέρκελ στη Ελλάδα και να διαδηλώσει πως δεν υποτάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς
  • Για να κλιμακώσει την πάλη του για να μην περάσει το νέο πακέτο βαρβαρότητας
  • Για να διακηρύξει την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική του αλληλεγγύη με όλους τους λαούς της περιοχής
ΚΚΕ(μ-λ)
6-10-12