Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Οκτ 2012

Πανελλαδικό συντονιστικό Αγωνιστικών Κινήσεων

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Αγωνιστικών Κινήσεων στην ΑΣΟΕΕ στις 6-7 Οκτώβρη στην Αθήνα. Παρευρέθηκαν δεκάδες συναγωνιστές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Χανιά, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Σέρρες, Θήβα και Σάμο οι οποίοι μετέφεραν μια εικόνα από τις σχολές τους αλλά και ευρύτερα από την κατάσταση στις πόλεις τους. Το Συντονιστικό επίσης χαιρέτισε η Πορεία.
Το διήμερο των συζητήσεων άνοιξε ζητήματα που απασχολούν σήμερα κάθε νεολαίο, ξεδίπλωσε προβληματισμούς και έδωσε ερεθίσματα να ξεκινήσει μια σειρά τοποθετήσεων από πολλούς συναγωνιστές. Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα συζητήθηκε η συνολικότερη κατάσταση στην κοινωνία, η βάρβαρη επίθεση δηλαδή που δεχόμαστε από τα ξένα και ντόπια αφεντικά. Η συνολικότερη φασιστικοποίηση της κοινωνίας με την τρομοκρατία και την άγρια καταστολή που εξαπολύει αυτό το σάπιο σύστημα αλλά και με τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής ως ακραία έκφρασή της. Μεγάλο μέρος της κουβέντας αποτέλεσε το χτύπημα στην παιδεία, κομμάτι της αντιλαϊκής επίθεσης που έρχεται να προσαρμόσει τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ στην πραγματικότητα του Μνημονίου. Μια μαύρη πραγματικότητα που προκάλεσε τις συζητήσεις για την αδράνεια του φοιτητικού κινήματος τη χρονιά που μας πέρασε και τη στάση των δυνάμεων μέσα στις σχολές. Γι’ αυτό λοιπόν εξετάστηκε το πώς κινούμαστε εμείς από εδώ και πέρα, θέτοντας τους βασικούς στόχους και τις κατευθύνσεις για την επόμενη περίοδο.
Η ανάγκη μας λοιπόν να χαράξουμε στη νεολαία το δρόμο της αντίστασης και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης μακριά από λογικές ανάθεσης, ήττας και συνδιαλλαγής άνοιξε το ζήτημα της συμμετοχής των Αγωνιστικών Κινήσεων στην Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Μια πρωτοβουλία στην οποία θα μπορεί να συμμετάσχει όχι μόνο η σπουδάζουσα νεολαία σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, όπου και παρεμβαίνουμε, αλλά και η νεολαία που λόγω των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση και της συνολικότερης επίθεσης δεν μπορεί να τελειώσει το σχολείο ή να μπει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακούστηκαν λοιπόν αρκετές απόψεις για το πώς προχωράμε από εδώ και πέρα μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, αναφέροντας τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του μετώπου δράσης που καλούμαστε να υποστηρίξουμε και να παλέψουμε μέσα στους συλλόγους μας.
Τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία και ο ρόλος του Πανελλαδικού Γραφείου όπου και διαπιστώθηκε πως με το άπλωμά μας κατά τόπους η ανάγκη για την οργανωτική και την πολιτική ενιαιοποίησή μας
είναι μεγαλύτερη. Το γραφείο, λοιπόν, έχοντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα από τα σχήματα πανελλαδικά, τα οποία αποτελούν τα κύτταρα των Αγωνιστικών Κινήσεων, μπορούν να τα συντονίζουν αλλά και να τα καθοδηγούν χωρίς να καπελώνουν κανένα από αυτά. Το διήμερο έληξε με την ψήφιση του νέου οργάνου από το σώμα.
Με τα εφόδια λοιπόν που κάθε συναγωνιστής πήρε μετά από αυτή την πλούσια συζήτηση, στην οποία αναδείχτηκαν πολλά ζητήματα και ακούστηκαν πολλές απόψεις, μπορεί να συμβάλει δυναμικά στην οργάνωση του συλλόγου του. Να δημιουργήσει γερές βάσεις για την οικοδόμηση ενός μαζικού, ανυποχώρητου φοιτητικού κινήματος που μαζί με το λαό να προχωρήσει σε σημαντικές νίκες.