Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Οκτ 2012

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής Αθήνας στις 3/10, ομάδα μπράβων και φασιστών έκανε την εμφάνισή της στη σχολή, κυνήγησε και στοχοποίησε επί του προσωπικού μέλη του συλλόγου, με φανερό σκοπό να διαλύσει τη διαδικασία, όπως και έγινε. Η επίθεση οργανώθηκε και καθοδηγήθηκε από μέλη της Νέας Προοπτικής, η οποία είναι η πρώτη δύναμη στη σχολή, γνωστή για τις αντιδραστικές συνδιαλλαγές της με το καθηγητικό κατεστημένο και για την υπηρέτηση των πολιτικών του συστήματος μέσα στη σχολή, από κοινού με ΔΑΠ-ΠΑΣΠ.
Τη στιγμή που ο λαός στενάζει κάτω από την επιβολή των Μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών, όταν, παράλληλα, προωθείται η κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, με το νόμο-πλαίσιο και τα μέτρα του νέου πακέτου της τρόικας, τέτοιες πρακτικές είναι ξεκάθαρο σε τι στοχεύουν: στην τρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας, στην αποτροπή τους από το να αγωνιστούν για το παρόν και το μέλλον τους, στο χτύπημα των δημοκρατικών οργάνων και διαδικασιών των φοιτητικών συλλόγων, των Γενικών Συνελεύσεων και του Ασύλου. Δεν αποτελούν παρά κομμάτι του παζλ της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής που προωθεί το σύστημα και της περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών του λαού.
Την Πέμπτη 11/10 πραγματοποιήθηκε εξ αναβολής Γενική Συνέλευση του συλλόγου, στην οποία εκτός από τα «καυτά» ζητήματα της συγκυρίας, όπως τα νέα μέτρα που θέλει να ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υπό τις εντολές της τρόικας και η εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο, συζητήθηκε και καταδικάστηκε αποφασιστικά το γεγονός από την πλειοψηφία των φοιτητών. Επίσης, τέθηκε θέμα διαγραφής από το σύλλογο μέλους της Νέα Προοπτικής που συμμετείχε στην επίθεση, τοποθετώντας τον εαυτό του εκ των πραγμάτων εκτός συλλόγου, στον οποίο δεν χωράνε φασιστικές απόψεις και πρακτικές, όπως και σε κανένα σύλλογο. Αν και το ψήφισμα για τη διαγραφή του υπερψηφίστηκε από το σώμα της Συνέλευσης, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να προχωρήσει, ενώ πάρθηκε απόφαση για διήμερη κατάληψη της σχολής.
Οι λαϊκοί και νεολαιίστικοι αγώνες θα είναι αυτοί που θα έχουν τον τελευταίο λόγο και θα τσακίσουν το φασισμό σε όλες του τις εκφράσεις!