Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Οκτ 2012

Κατάληψη στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με τις συνέπειες της επίθεσης, στη συνέλευση της τετράωρης συμβολικής κατάληψης της ΠΟΕ ΟΤΑ, την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, αποφάσισαν κατάληψη του δήμου που συνεχίστηκε μέχρι την Πέμπτη 27/9. Συγκρότησαν επιτροπή αγώνα, πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, βγήκαν στους δρόμους. Στη διάρκεια της κατάληψης έγιναν πορείες στις γειτονιές του δήμου, παρεμβάσεις στις λαϊκές, πορείες σε γειτονικούς δήμους, καλώντας τον λαό να σμίξει μαζί τους και να αγωνιστούν όλοι μαζί απέναντι στα μέτρα, μοιράζοντας ανακοίνωση, απόσπασμα: «Οι εργαζόμενοι του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου έχουμε προχωρήσει σε κατάληψη του δήμου, για την οργάνωση λαϊκής αντίστασης, στην κοινωνική και οικονομική λαίλαπα, στον πόλεμο που μας κήρυξαν το μαύρο μέτωπο, η ΕΕ, η τρόικα και οι εδώ εντεταλμένοι υπάλληλοί της. Ο δήμος πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αντίστασης και αντίδρασης όχι μόνο των εργαζομένων των ΟΤΑ, αλλά όλων των κοινωνικών ομάδων, όλου του λαού. Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη.
Επιτροπή αγώνα εργαζομένων Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου».

Άρχισε να παίρνει διαστάσεις, να περνάει κόσμος από την κατάληψη, να συζητιέται και να δημιουργείται ελπίδα στους ίδιους τους εργαζόμενους. Βγήκαν ψηφίσματα, συμπορεύτηκαν μαζί τους πρωτοβουλίες κατοίκων, η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, κάτοικοι, προσπάθησαν να συντονιστούν με άλλους δήμους. Έγινε πορεία από τους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά προς τον Δήμο Αμπελοκήπων όπου συγκεντρώθηκαν πρωτοβουλίες κατοίκων και εργαζόμενοι του δήμου.
Τα σωματεία δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση, δεν συνεδρίασαν ούτε μια φορά, δεν έμαθαν τα μέλη του σωματείου του νομού για την κατάληψη παρά μόνο από το διαδίκτυο ή από γνωστούς. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ έλεγε: «Να γίνουν κινητοποιήσεις, αλλά οι αγώνες για να νικήσουν πρέπει να είναι αγώνες όλου του λαού, των εμπόρων, των αγροτών, των εργαζόμενων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα». Μέχρι τη συνέλευση της Πέμπτης 27/9, αμέσως μετά τη γενική απεργία, το ΠΑΜΕ πρότεινε να σταματήσει η κατάληψη και να περιμένουν την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ για κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι είναι θυμωμένοι αλλά και απογοητευμένοι από το σωματείο τους. Είναι εξοργισμένοι και με την ΠΟΕ ΟΤΑ που, ενώ δεν έβγαλε ούτε ανακοίνωση, ήθελε να στείλει πανό (χορηγός του κινήματος).
Άμεσα η επιτροπή αγώνα να καλέσει συνέλευση για τον απολογισμό της κινητοποίησης, είναι αναγκαία για το ξεκαθάρισμα των γραμμών στο κίνημα, το ξεκαθάρισμα των εχθρών και των φίλων.