Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Οκτ 2012

ΣΧΟΛΙΑ

Χρώμα
Ο γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ παραιτήθηκε από το κόμμα των Πρασίνων, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του κόμματος να αντιταχθεί στην επικύρωση του συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας της ΕΕ. Κόκκινος Ντάνι, πράσινος Ντάνι, μαντέψτε το επόμενο χρώμα Ντάνι.

Ορκίζομαι
«Τιμή στους χίτες και ταγματασφαλίτες» φώναζαν εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής που μετέβησαν στο Μελιγαλά για το ετήσιο μνημόσυνο της συντριβής των δωσίλογων από τον ΕΛΑΣ. Συγκινημένοι δάκρυσαν στη σκέψη του πατριωτικού όρκου των ταγμάτων ασφαλείας : «Oρκίζομαι εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς διά μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών».

Ανέχεια
Σε μείωση του μισθού του κατά 30% προχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος. Οπως αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ, η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει την προσπάθεια ελέγχου των εξόδων. Εχει ήδη ανοίξει ειδικός λογαριασμός για όποιον θέλει να τον ενισχύσει, 112/080975976-90 Τράπεζα της Ελλάδος.

Γειτονιές
Επανεργοποιείται και πάλι ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς, κυρίως στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Ο Χρυσαυγίτης της γειτονιάς δεν μπορεί από μόνος του.

Εξέγερση
Εξέγερση πραγματοποιήθηκε σε εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα, το οποίο κατασκευάζει iPhone 5 για λογαριασμό της Apple. Στην εξέγερση συμμετείχαν σχεδόν 2.000 εργαζόμενοι του εργοστασίου και έληξε με επέμβαση 5.000 αστυνομικών. i-στο διάολο που θα δουλεύω νυχθημερόν με 2 δολάρια την ώρα.

Παστίτσιο Ι
Στη σύλληψη 27χρονου που διατηρούσε σελίδα με τίτλο ''Γέροντας Παστίτσιος'', στην οποία αναρτούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του μοναχού Παΐσιου και τα σχολίαζε με χιουμοριστική διάθεση, προχώρησε η αστυνομία. Ο 27χρονος συνελήφθη μετά από σχετική επερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ως γνωστόν, το Ευαγγέλιο απαγορεύει την απεικόνιση γερόντων.

Παστίτσιο ΙΙ
Το μνημόνιο απαγορεύει την απεικόνιση τέτοιων φαγητών.

Φιλικά
«Το άπλωμα των μέτρων σε τέσσερα χρόνια τα κάνει πιο ήπια, πιο φιλικά...» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σκάσ’ τα, φιλαράκι...