Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

6 Οκτ 2012

ΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ!

Από στιγμή σε στιγμή η κυβέρνηση Σαμαρά κάτω από τις ωμές ιμπεριαλιστικές υπαγορεύσεις της τρόικας θα κατακεραυνώσει τον ελληνικό λαό με ένα νέο πακέτο εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα απειλούνται με ένα ακόμη πιο συντριπτικό χτύπημα στις -ήδη δραματικές- συνθήκες εργασίας και ζωής τους. Καλούνται με τον πιο επιτακτικό τρόπο να το αποκρούσουν. Πρέπει και να το αποτρέψουν!
Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 26ης Σεπτέμβρη, σε όλη τη χώρα, απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός όχι μόνο δεν δέχονται και δεν νομιμοποιούν τη σφαγή των δικαιωμάτων και της ζωής τους, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν σκληρά, να υπερασπιστούν το δίκιο τους, να αντισταθούν σε όλους αυτούς που θέλουν να τους θυσιάσουν στο βωμό της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στο κλίμα τρομοκρατίας και στην κρατική καταστολή που κλιμακώνει η κυβέρνηση τόσο με βίαιες αστυνομικές επιθέσεις και συλλήψεις εργαζομένων (ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Χαλυβουργία κ.λπ.) και διαδηλωτών όσο και με την υπόθαλψη της φασιστικής τρομοκρατίας τύπου Χρυσής Αυγής.
Εργαζόμενοι από όλο και περισσότερους κλάδους και χώρους δουλειάς προχωρούν σε απεργίες και κινητοποιήσεις. Είναι φανερό πως ο κόσμος της δουλειάς θέλει να παλέψει για να μην περάσουν τα μέτρα και για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική. Η θέλησή του αυτή προσκρούει στη στάση της ηγεσίας των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που με την πολιτική τους φρενάρουν την προσπάθεια συντονισμού και κλιμάκωσης των εργατι-κών αγώνων. Γι’ αυτό και αντί να προκηρύξουν άμεσα μια νέα πανεργατική απεργία, επέλεξαν να εκτονώσουν τις πιέσεις των εργαζομένων μέσα από ένα απογευματινό συλλαλητήριο.
Ο αγώνας ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δεν μπορεί να δοθεί και να είναι αποτελεσματικός με γενικολογίες για «απεργιακές κινητοποιήσεις ανάλογα με τους κυβερνητικούς και τροϊκανούς σχεδιασμούς», όπως αποφάσισαν στην τελευταία σύσκεψη τους οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Με μια γραμμή, δηλαδή, που περιμένει πότε θα κατατεθεί στην Βουλή το πακέτο των νέων αντιλαϊκών μέτρων για να κάνει την τελευταία στιγμή μια απεργία.
Οι σχεδιασμοί -και όχι μόνο οι σχεδιασμοί- αλλά και τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας είναι αποφασισμένα, η πολιτική τους δεδομένη και δεν χωρά καμιά αναμονή και καθυστέρηση για την κλιμάκωση των εργατικών αγώνων. Εκείνο που απαιτείται τώρα είναι να μπουν σε γενικό συναγερμό και κινητοποίηση οι εργαζόμενοι. Να μπει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα πανεργατικών μαζικών, παρατεταμένων αγώνων για την ανατροπή αυτής της βάρβα-ρης πολιτικής. Για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανατραπούν παλιά και νέα μνημόνια. Σ’ αυτήν κατεύθυνση πρέπει να ξεπεραστεί η πολυδιάσπαση της κινητοποίησης των εργαζομένων, η λογική των ξεχωριστών συλλαλητηρίων. Θα πρέπει να επιδιωχθεί όλες οι επιμέρους κινητοποιήσεις σε εργασιακούς χώρους και κλάδους να συναντηθούν, να συντονιστούν και να συνενωθούν σε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και πάλης, σε μια ενιαία, όσο το δυνατόν πιο μαζι-κή κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-τρόικας.
Τα εξοντωτικά μέτρα της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορούν να αποκρουσθούν με συμβιβαστική πολιτική είτε της μορ-φής αυτής που ακολουθούν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είτε της μορφής της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης», δηλαδή της «επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου» και της «τήρησης των δεσμεύσεων με την ΕΕ», της αναμονής εκλογικής λύ-σης που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα λαϊκά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με το μαζικό λαϊκό αγώνα. Η πραγματική αντιπολίτευση είναι οι μαζικοί, παρατεταμένοι αγώνες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανατραπούν παλιά και νέα μνημόνια. Αγώνες τους οποίους οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα δικά τους χέρια.
Είναι ανάγκη τώρα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι να παλέψουν για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να απαιτήσουν την προκήρυξη νέας πανεργατικής απεργίας, να πιέσουν να γίνουν κι άλλες απεργίες σε όλους τους εργασιακούς χώρους αλλά και πανεργατικοί, μαζικοί, παρατεταμένοι αγώνες, συντονισμένες και ενωτικές κινητοποιήσεις.

Με στόχο να ενισχυθεί αυτή η κατεύθυνση αντίστασης και αγώνα
η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» καλεί σε συμμετοχή
στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
με ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 6:00 μ.μ. 

• ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
• ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία