Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

4 Οκτ 2012

Ο Ραχόι και ο… ΟΗΕ

Επίμονα και μαζικά ξαναβγαίνουν στους δρόμους και στις πλατείες της Μαδρίτης και άλλων πόλεων οι Ισπανοί εργαζόμενοι και άνεργοι, ενόψει των νέων βάρβαρων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης Ραχόι. Η βία της αστυνομίας όχι μόνο δεν τους πτοεί, αλλά φαίνεται να τους εξοργίζει πιο πολύ και όλα δείχνουν πως η Ισπανία μπήκε σε έναν νέο κύκλο κοινωνικής αναταραχής. Το τοπίο γίνεται πιο εκρηκτικό και από έναν άλλο παράγοντα, που μπορεί να δημιουργήσει καινούργια δεδομένα. Την εισβολή στο προσκήνιο των εσωτερικών διαιρέσεων στη χώρα, που πυροδοτούνται από την οικονομική κρίση και τη διαχείρισή της. Την εντυπωσιακή διαδήλωση του 1,5 εκατ. ανθρώπων, στις 11 Σεπτέμβρη, στη Βαρκελώνη, την ημέρα που οι Καταλανοί θυμούνται την κατάκτησή τους από τους Ισπανούς το 1714, διαδέχθηκε η ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης για προκήρυξη πρόωρων εκλογών μέσα στον Νοέμβρη. Αρκετοί παρατηρητές προβλέπουν μια προϊούσα πορεία προς μια συνταγματική κρίση με απροσδιόριστη έκβαση.

Ο Ραχόι από την έδρα του ΟΗΕ έβαλε τη γνωστή κασέτα στο στόμα του και δήλωσε πως ξέρει ποιο είναι το σωστό και, αφού το ξέρει, θα το πράξει. Δηλαδή να επιτεθεί εκ νέου στην κοινωνική πλειοψηφία, αυξάνοντας κατακόρυφα τη φτώχεια και την ανεργία. Η σημειολογία όμως δεν μπόρεσε να περάσει απαρατήρητη. Ο Ισπανός πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Μαδρίτης έτσι που το πάνε στο τέλος θα χρειαστούν τον ΟΗΕ για να μπει ανάμεσα σε αυτούς και στην ισπανική κοινωνία που ξεσηκώνεται αλλά και στις διάφορες εθνότητες που δεν θέλουν να πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης.