Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Οκτ 2012

Θεσσαλονίκη: Πρωτοβουλία αγώνα δυτικών συνοικιών

Ενόψει της επερχόμενης λαίλαπας από τα «τελευταία» αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση -εντολοδόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ-, η Πρωτοβουλία αγώνα δυτικών συνοικιών δραστηριοποιείται και αναλαμβάνει να συσπειρώσει τους λαϊκούς ανθρώπους των γειτονιών μας σε ένα μέτωπο αντίστασης ενάντια στην εξαθλίωση και στην υποτίμηση της ζωής μας.
Με το σύνθημα πάλης «Κανένας μόνος απέναντι στην επίθεση, όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε», θεσμοθετήσαμε εβδομαδιαία συνάντηση του Συντονιστικού της πρωτοβουλίας, εναλλακτικά στους Αμπελόκηπους και στη Νεάπολη. Παρεμβήκαμε με πανό και μοιράσαμε ψήφισμα συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης (καταλήψεις των δημαρχείων Ευόσμου και Παύλου Μελά, κεντρικό συλλαλητήριο στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους), καλώντας ταυτόχρονα σε συμμετοχή όλων στις απεργιακές πορείες της 26ης Σεπτέμβρη.
Ταυτόχρονα, συγκροτούμε μια ομάδα που θα ασχοληθεί με το πρόβλημα των ασφαλισμένων του ΤΕΒΕ που αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους, με αποτέλεσμα να χάνουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προγραμματίζουμε για τις 10 Οκτώβρη μια ανοικτή συγκέντρωση στο Β΄ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, όπου θα συζητήσουμε για ενδεχόμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΤΕΒΕ και για ευαισθητοποίηση των καταστηματαρχών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών που θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική του συγκεκριμένου ταμείου.
Τέλος, προβλέπουμε να οργανώσουμε την πλατιά λαϊκή απάντηση στο φαινόμενο εκφασισμού της δημόσιας ζωής, ιδίως στην περιοχή μας όπου η συμμορία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να διεισδύσει σε σχολεία και νεανικά στέκια.
Η συρρίκνωση των εισοδημάτων, η ληστρική φορολογική επιδρομή, η κατάρρευση του συστήματος υγείας και η επιβολή κλίματος φόβου σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας οδηγούν σε απόγνωση τα λαϊκά στρώματα στις γειτονιές μας και παντού αλλού. Μοναδική διέξοδος είναι η συσπείρωση και ο κοινός αγώνας για διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και των λαϊκών κατακτήσεων.