Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Οκτ 2012

Η φασιστικοποίηση της «επίσημης» πολιτικής του συστήματος, τροφοδοτεί το νέο-ναζιστικό φαινόμενο της «Χρυσής Αυγής»

Μια ολοένα και πιο μελανή πραγματικότητα ζει καθημερινά, ο λαός. Τα ξένα και ντόπια αφεντικά, και οι κυβερνήσεις - διαχειριστές ενός συστήματος, σε βαθιά κρίση, ισοπεδώνουν καθημερινά, κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, στερούν απ΄ το λαό, τους ίδιους τους στοιχειώδεις όρους της ζωής του. Ταυτόχρονα, η επιβολή της πολιτικής των μνημονίων, των απανωτών βάρβαρων μέτρων, των μαζικών απολύσεων και της εξαθλίωσης, απαιτεί, την ολοένα και μεγαλύτερη ένταση, σκλήρυνση κι αναβάθμιση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στον «εχθρό – λαό», την τρομοκράτησή του, με ΜΑΤ, Ομάδες «Δίας» και «Δέλτα», τους ξυλοδαρμούς και τις προσαγωγές ή συλλήψεις, τα χημικά, το νέο τεχνικό εξοπλισμό καταστολής, τα νέα νομοθετικά πλαίσια απαγορεύσεων, τις διώξεις, τις «πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» και τις διαφόρων τύπων «εκτροπές». Μια ολόκληρη διαδικασία φασιστικοποίησης δηλαδή, που θέτει στο στόχαστρό της, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους απεργούς, τους αγωνιζόμενους κατοίκους γειτονιών, τη νεολαία, τους μετανάστες.
Πάνω στο έδαφος αυτής της κρίσης, της γενικευμένης ανεργίας, του ξεπουλήματος της χώρας, στα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, και με δεδομένη την αποσυγκρότηση του εργατο-λαϊκού κινήματος, και τις ανεπάρκειες της αριστεράς, εμφανίστηκε, κάνει δουλειά, κι αποκτά ερείσματα στο λαό και στη νεολαία, και το φασιστικό φαινόμενο. Κι αν από τη μια, αποτελεί γέννημα της κρίσης αυτής, απ’ την άλλη, η προπαγάνδα και η δράση του, τροφοδοτούνται απ΄ την επίσημη πολιτική που ακολουθεί το σύστημα. Ως συμπλήρωμα της πολιτικής αυτής.
Υπηρετώντας το εξαρτημένο καπιταλιστικό σύστημα στη χώρα μας, το φασιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» («αδελφό» κόμμα των εγκληματιών της Κου Κλούξ Κλάν, της υπερατλαντικής ιμπεριαλιστικής μητρόπολης, και απόγονος των γερμανών ναζί κατακτητών της χώρας μας):
• Διοχετεύει το δηλητήριο του «διαίρει και βασίλευε», απέναντι στους μετανάστες εργάτες, που «μας παίρνουν τις δουλειές», αποκρύπτοντας τους πραγματικούς υπαίτιους, τόσο της μετανάστευσης – τους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές – όσο και της ανεργίας και της εξαθλίωσης, τους καπιταλιστές και εκμεταλλευτές του λαού μας. Επιδίδεται σε δολοφονικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και τρομοκράτηση ελλήνων και μεταναστών, με την κάλυψη ή και συνεργασία, της αστυνομίας. Φτάνει μέχρι και να στοχοποεί, τα παιδιά των μεταναστών, στους παιδικούς σταθμούς, συνεπής στο δρόμο που χάραξε, ο… Σαμαράς.
• Με προκάλυμμα την εύρεση «δουλειάς, μόνο για έλληνες ανέργους», ιδρύει δουλεμπορικές «Μ.Κ.Ο.», για «εργαζόμενους», με μισθούς πείνας, χωρίς σύμβαση κι ασφάλιση, προσφέροντας έτσι τα μέγιστα, τους καπιταλιστές και στην επίθεση, απέναντι στις εργασιακές σχέσεις, που κλιμακώνει το σύστημα.
• Στοχοποιεί αριστερούς αγωνιστές, μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων, όλους όσους θα «τολμήσουν» να ορθώσουν λόγο απέναντι της, όλους όσους τολμήσουν ν΄ αντισταθούν στην επίθεση (όπως οι κάτοικοι στις Σκουριές Χαλκιδικής, για παράδειγμα), τους εργαζόμενους που θ΄ απεργήσουν και θα διαδηλώσουν, τους μαθητές που θα καταλάβουν το σχολείο τους, όλους όσους, με τους αγώνες τους, θέτουν υποτίθεται, σε κίνδυνο την… «εθνική» οικονομία.
Απέναντι στην αντιδραστική αυτή εφεδρεία, του συστήματος της καταπίεσης κι εκμετάλλευσης, όσο και στη συνολικότερη φασιστικοποίηση της πολιτικής του συστήματος, να δυναμώσουμε ένα πλατύ μαζικό λαϊκό κίνημα, που χωρίς ν΄ αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις τους, θ΄ αποκαλύπτει στα μάτια του λαού, της νεολαίας, των ανέργων, τον πραγματικό αντιλαϊκό και ακραία συστημικό χαρακτήρα του σημερινού φασισμού.

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ!

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ!




21/10/2012