Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Οκτ 2012

Ανακοίνωση της ATIK: Όχι στον πόλεμο!
Αλληλεγγύη στο συριακό λαό!

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν εντείνει τη δράση τους στη Μέση Ανατολή και στη Συρία. Για να μπορέσουν να περάσουν την πολιτική τους οι ιμπεριαλιστές δίνουν σημαντικό ρόλο στο φασιστικό τουρκικό κράτος. Το τουρκικό κράτος έχει κινητοποιήσει μια «αντιπολίτευση ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία» και ο πρωθυπουργός Ερντογάν προσπαθεί να εμφανιστεί στην κοινή γνώμη σαν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η φασιστική κυβέρνηση του ΑΚΡ προκαλεί συνεχώς προβοκάτσιες για να ξεκινήσει ανοιχτό πόλεμο με τη Συρία.
Το τελευταίο επεισόδιο είναι ξεκάθαρο παράδειγμα. Στο μεθοριακό χωριό Ακτσάκαλε πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρουκέτα που προήλθε από τα συριακά σύνορα. Η Τουρκία χρησιμοποιεί τώρα αυτό το γεγονός στο πλαίσιο της πολεμοκάπηλης πολιτικής της που σχεδιάζεται από τον ιμπεριαλισμό. Είναι πολύ πιθανό αυτή η βόμβα να ρίχτηκε από τους ίδιους τους ιμπεριαλιστές ή από την αντι-συριακή αντιπολίτευση στην Τουρκία, η οποία ενισχύεται από την κυβέρνηση του ΑΚΡ. Τώρα το τουρκικό κράτος προσφεύγει στον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία και οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το επεισόδιο στο Ακτσάκαλε για να ξεκινήσουν ανοιχτό πόλεμο ενάντια στη Συρία. Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας πόλεμος ενάντια στη Συρία δεν θα βελτιώσει την κατάσταση των καταπιεσμένων Σύριων. Αντί για απελευθέρωση ο πόλεμος αυτός θα φέρει αίμα και εκμετάλλευση. Ο κύριος σκοπός του τουρκικού φασιστικού κράτους είναι να προελάσει στη Συρία. Αυτό δείχνει ότι ο φασισμός του Άσαντ είναι ένα πρόσχημα, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι ο Άσαντ και ο Ερντογάν υπήρξαν στενοί φίλοι που εφάρμοσαν κοινή πολιτική ενάντια στα προοδευτικά επαναστατικά κινήματα των δυο χωρών και ενάντια στο κουρδικό εθνικό κίνημα.
Για το λόγο αυτό δεν μπορούμε και δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σ’ αυτήν την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και των λακέδων τους του τουρκικού κράτους. Την Πέμπτη (4/10/12) χιλιάδες λαού σ’ όλη την Τουρκία διαδήλωσαν ενάντια στην επικείμενη απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου για επέμβαση στη Συρία. Οι αστυνομικές δυνάμεις και οι τούρκοι εθνικιστές επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Ειρηνικοί διαδηλωτές συνελήφθησαν. Είναι καιρός να υψώσουμε τη φωνή μας και να διαμαρτυρηθούμε διεθνώς. Η αλληλεγγύη μας είναι προς το συριακό λαό και υπογραμμίζουμε ότι πρέπει να διαδηλώσουμε τόσο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το τουρκικό κράτος όσο και ενάντια στο συριακό κράτος.

Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη!
Έξω το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ από τη Μέση Ανατολή!

21ο Γενικό Συμβούλιο του ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη)