Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Οκτ 2012

Ιωάννινα: Πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας

Όπως είναι γνωστό, μεγάλη κινητικότητα υπάρχει σε όλη την Ελλάδα στους εργαζόμενους με 5μηνες συμβάσεις που έχουν προσληφθεί από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Η ΓΣΕΕ, που από όργανο πάλης των εργαζομένων ανέλαβε το ρόλο του εργοδότη (ενοικίαση εργαζομένων σε δήμους και περιφέρειες ανά την Ελλάδα με 25 ευρώ). Άξιος ο μισθός τους!
Έχουν περάσει λοιπόν 3 μήνες και οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πληρωθεί, ενώ οι ανάγκες περισσεύουν. Μέσα λοιπόν από συγκεντρώσεις και συνελεύσεις και με τη βοήθεια των ΟΤΑ οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε να κάνουμε επίσχεση εργασίας, με πολύ καλή συμμετοχή, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα. Έγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και στο γεν. γραμματέα (κυβερνητικό εκπρόσωπο). Όλοι τους λοιπόν αυτοί είναι με τους εργαζόμενους, φραστικά. Αλλά όταν οι εργαζόμενοι πήραν απόφαση για επίσχεση εργασίας άρχισαν να τρομοκρατούν και να εκβιάζουν για να γυρίσουμε στις δουλειές.
Βλέπουμε λοιπόν πως και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες, οι εργαζόμενοι κάνουν προσπάθεια να απαντήσουν στην απλήρωτη εργασία, την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Είναι θετικά τα μηνύματα. Όλο και πιο πολύς κόσμος παίρνει το δρόμο του αγώνα. Είναι η μόνη διέξοδος για να μπει φραγμός σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση που εκπορεύεται από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την κυβέρνησή τους.
Τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο, κάτω από την πίεση των εργαζομένων οι τοπικοί «άρχοντες» ζορίζονταν και τα τηλέφωνα έπαιρναν φωτιά στη ΓΣΕΕ και στο υπουργείο Εργασίας. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι σε 2 με 3 μέρες θα πληρωθούμε. Συνεχίζουμε την επίσχεση και περιμένουμε.