Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Οκτ 2012

Μνήμη Αδάμ Παπαδόπουλου
«Να πάμε στα παράθυρα που δεν τα βλέπει ποτέ ήλιος»

Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του Αδάμ Παπαδόπουλου, αγωνιστή της Πρωτοβουλίας Αγώνα Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης, πολύτιμου συναγωνιστή και καλού φίλου.
Ο Αδάμ Παπαδόπουλος είχε αφιερώσει τη ζωή στον αγώνα του λαού μας για καλύτερες μέρες, μετέχοντας στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ενώ δραστηριοποιούνταν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Διακρινόταν για τη μαχητικότητά του, τη συλλογικότητά του, την πλατύτητα και δημοκρατικότητά του και για το ανοιχτό μυαλό του, που τα τελευταία χρόνια του επέτρεψε να διακρίνει τις αναγκαιότητες του αγώνα, τα προβλήματα της Αριστεράς και να συμβάλει με όλη του τη δύναμη στην προσπάθεια για κοινή δράση και ανάπτυξη κινήματος στη γειτονιά.
Από τα βασικά στελέχη της Πρωτοβουλίας Αγώνα Δυτικών Συνοικιών από την πρώτη στιγμή, παρ’ όλο το πρόβλημα της υγείας του, δούλευε μαχητικά και ακούραστα, δίνοντας γενναιόδωρα από το υστέρημα της ζωτικότητάς του και προτρέποντάς μας να «πάμε στα παράθυρα που δεν τα βλέπει ποτέ ήλιος». Το ήθος και το ύφος του του επέτρεψαν να αναπτύξει δεσμούς με αγωνιστές άλλων πρωτοβουλιών της πόλης και με όλους όσοι πιστεύουν ειλικρινά και προωθούν τον αγώνα του λαού μας πάνω στα κρίσιμα προβλήματα των καιρών, πάνω σε αυτό που μας ενώνει, πάνω στην αναγκαιότητα της αντίστασης και πάλης, πάνω στη γνώση ότι «στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο». Και τι να πρωτοθυμηθούμε από τους αγώνες μας με τον Αδάμ στους δρόμους και στις πλατείες των γειτονιών μας! Στο ρολόι στη Νεάπολη, στην πλατεία των Αμπελοκήπων, στις πορείες για Συκιές και Πολίχνη, τα αγωνιστικά κάλαντα στις γιορτές των Χριστουγέννων, την πορεία από το ΤΙΤΑΝ στα στρατόπεδα Καρατάσου και Παύλου Μελά ή όταν πρωτοστατούσε για τις κεραίες στη «Γέφυρα των Στεναγμών»!
Εμείς όμως θα προτιμήσουμε να θυμόμαστε τον Αδάμ στη μάζωξη των «αγανακτισμένων» στον Λευκό Πύργο, έναν μήνα πριν πεθάνει, όταν μαχητικά και δυναμικά μίλαγε στις συνελεύσεις, όταν υπεράσπιζε το πανό τις Πρωτοβουλίας μας, όταν βάδιζε μαζί μας, παρ’ όλο το ζόρι του, στις τόσες κοινές μας πορείες.
Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον τιμάμε μέσα από τους δύσκολους αγώνες που έρχονται για να «γυρίσει ο ήλιος» και να δει, επιτέλους, και κείνα τα παράθυρα που μέχρι τώρα στερούνται τις ηλιαχτίδες του.

«Πύργο είχα μέσ’ στη θάλασσα και σκάλα μέσ’ στον Άδη,
ανέβαινα, κατέβαινα τον Χάρο χαιρετούσα…».

Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών.