Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

2 Μαρ 2013

Προωθείται η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια

Σύμφωνα με άρθρο της «Καθημερινής», φαίνεται πως το συμβούλιο του ΑΠΘ ετοιμάζει σχέδιο «φύλαξης» του πανεπιστημίου στο οποίο, πέρα από τις πειθαρχικές κυρώσεις και τη θέσπιση ακόμη πιο αυστηρών κριτηρίων για τη διάθεση των χώρων, προβλέπεται και η αστυνόμευση του πανεπιστημιακού χώρου από ιδιωτικές εταιρίες αστυνόμευσης.
Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παλιότερα μέτρα που όλο και δυσκολεύουν την πρόσβαση των φοιτητών στους χώρους των πανεπιστημίων τις ώρες που δεν έχουν μάθημα. Ήδη μια σειρά από πολιτιστικές και άλλες ομάδες έχουν προβλήματα με τη λειτουργία τους, καθώς δεν τους δίνονται χώροι για να εκφραστούν. Ταυτόχρονα, στερούνται τα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού των πανεπιστημιακών χώρων και του ασύλου που χρησιμοποιούσαν για να συζητήσουν, να συντονιστούν και να δράσουν.
Αλλά το κυρίαρχο είναι ότι η διοίκηση του ΑΠΘ θέλει να προλάβει τις φοιτητικές αντιδράσεις. Τα νέα συμβούλια διοίκησης που στήθηκαν, όπως οριζόταν από τον νόμο Διαμαντοπούλου, θα επιβάλουν τα πιο σκληρά και ταξικά μέτρα στους φοιτητές, φτιάχνοντας το πανεπιστήμιο του Μνημονίου. Θα πετάξουν χιλιάδες στο δρόμο, θα εξατομικεύσουν και θα διαλύσουν τα πτυχία, θα καταργήσουν κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Σε όλο αυτό είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα οι φοιτητές θα αντισταθούν, θα προσπαθήσουν να οργανωθούν και να το αντιπαλέψουν. Γι’ αυτό στήνονται πειθαρχικά συμβούλια, για μη διανοηθεί κανένας να σηκώσει κεφάλι. Απονομιμοποιούν τους συλλόγους και τις διαδικασίες τους για να ξεμπερδεύουν από το φοιτητικό κίνημα. Κλειδώνουν τους χώρους και βάζουν μέσα την αστυνομία, ιδιωτική ή κρατική, για να εμπεδώσουν στους φοιτητές ότι δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί τους, να τους κάνουν να φοβηθούν και να υποταχθούν σε αυτό που τους περιμένει.
Αυτή η κίνηση είναι άλλο ένα βήμα για την ολοκληρωτική κατάργηση του ασύλου, για την καθυπόταξη των φοιτητών και συνολικά του λαού. Είναι ένα βήμα για την εφαρμογή τής πιο σκληρής πολιτικής μέσα στα πανεπιστήμια, και οι φοιτητές πρέπει να την ανατρέψουν. Να εμποδίσουν την υλοποίηση αυτού του σχεδίου και συνολικά του νόμου Διαμαντοπούλου μέσα από τους συλλόγους και την πάλη τους για σπουδές – δουλειά – ελευθερίες – εθνική ανεξαρτησία.