Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Μαρ 2013

Συμμετοχή ελλήνων στρατιωτικών στην εκστρατευτική δύναμη των ιμπεριαλιστών στο Μάλι

Στις 15/2, με την ευκαιρία της άτυπης Συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Ελλάδας με τρεις αξιωματικούς στην «αποστολή» της Ε.Ε. στο Μάλι. Η αποστολή αυτή έχει συνολική δύναμη 450 ανδρών από διάφορες χώρες της Ε.Ε. και επίσημο στόχο την «εκπαίδευση και την αναδιοργάνωση» του στρατού της αφρικανικής αυτής χώρας. Η διαδικασία μεταφοράς τους θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Μάρτη, ώστε στις αρχές Απρίλη να ξεκινήσει το «έργο» της, δηλαδή η υποστήριξη της γαλλικής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην πάλαι ποτέ γαλλική αποικία.
Ένα μήνα μετά την επέμβαση των γάλλων ιμπεριαλιστών στο Μάλι, η ντόπια υποτελής αστική τάξη και η κυβέρνησή της σπεύδουν να ευθυγραμμιστούν πλήρως με ό,τι επιτάσσουν οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. Αλλά και να εμπλακούν στις οξυμένες αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών μεταξύ Η.Π.Α. και Ε.Ε. αλλά και στο πλαίσιο της Ε.Ε. Έρμαια της διπλής εξάρτησης της ντόπιας αστικής τάξης, του προβλήματος προοπτικής και ρόλου της στη χώρα μας και της αναζήτησης ιμπεριαλιστικής στήριξης.
Μια επέμβαση που έγινε με «διακηρυγμένο» στόχο την αντιμετώπιση των αποσχιστικών κινήσεων των ισλαμικών ομάδων στο βορρά, σε μια χώρα που βρίσκεται κάτω απ΄ τη ΝΑΤΟ-κρατούμενη Λιβύη κι ενώ είχε προηγηθεί αμερικανοκίνητο πραξικόπημα το οποίο καταδίκασε η Γαλλία. Με τις Η.Π.Α. «φαινομενικά» σε απόσταση, να τους αποδίδεται πως έχουν «σχεδιάσει» το διαμελισμό της χώρας αυτής.
Όπως δήλωσε, σε συνέντευξή του, στη γαλλική «Figaro» ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος, «ο σχηματισμός της δύναμης έχει αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, (…) η ελληνική υποστήριξη στη γαλλική ‘‘αποστολή’’ (sic) έχει μια πολιτική και ηθική διάσταση που ξεπερνά μακράν την καθαρά υλική σκοπιά…». Ακριβώς! Ανεξάρτητα απ΄ το μικρό αριθμό των συμμετεχόντων στρατιωτικών (σήμερα βέβαια, γιατί αυτό αύριο μπορεί να διαφοροποιηθεί, αναλόγως των αναγκών και των απαιτήσεων των ιμπεριαλιστών) το πολιτικό μήνυμα της συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί. Με όποιες επικίνδυνες συνέπειες κρύβει για το λαό μας η πρακτική της εμπλοκής και της συμμετοχής στους τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών όπου Γης.