Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Μαρ 2013

ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας
Ακόμα ένα υποκατάστημα κοινωνικής ασφάλισης βάζει λουκέτο!

Το ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ στη Μαγνησία πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ, να κλείσει στις 27 Μαΐου 2013 και να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες του στο περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Βόλο. Μετά το πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων και των παροχών υγείας, έρχεται το λουκέτο των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, στα πλαίσια υλοποίησης των μνημονίων, που προβλέπουν τον περιορισμό των διοικητικών υπηρεσιών κατά 30 %.
Σημειωτέον, ότι στο νομό έχουν κλείσει ήδη τα παραρτήματα της Ζαγοράς, της Αγριάς, του Βελεστίνου, της Ν. Αγχιάλου καθώς και το υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Αλμυρό. Αυτό σημαίνει, ότι οι εκατοντάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι καθημερινά στοιβάζονται στο ΙΚΑ Βόλου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, αφού στο ίδιο κτίριο, εκτός από τις διοικητικές υπηρεσίες, στεγάζονται και τα ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕΠΑ).
Επιπλέον, ο φόρτος εργασίας των υπαλλήλων επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, αφού ολόκληρος ο νομός ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ θα πρέπει να ελέγχεται και να εξυπηρετείται από ένα υποκατάστημα και δεδομένου ότι, αντί να γίνονται προσλήψεις, οι συνάδελφοι-εργαζόμενοι της 9Κ απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, κατ’ εφαρμογή δικαστικής απόφασης.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, με την δημοσιοποίηση της απόφασης της Διοίκησης του ΙΚΑ για το κλείσιμο του υποκαταστήματος, προχώρησαν στην διοργάνωση ανοικτής συγκέντρωσης έξω από το υποκατάστημα, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, χωρίς όμως να κάνει τον κόπο να μπει επικεφαλής στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα κλεισίματα των υποκαταστημάτων στο νομό.
Η Πρωτοβουλία Βόλου για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ παρέμβηκε στην συγκέντρωση με δική της προκήρυξη προβάλλοντας την ανάγκη
«μπροστά σε αυτή την επίθεση κυβέρνησης –τρόικας, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να αντιτάξουμε τον δρόμο της αντίστασης και του μαζικού λαϊκού αγώνα ενάντια στα κλεισίματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και ενάντια στις απολύσεις και στις περικοπές!»
Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με στόχο την ακύρωση της απόφασης της διοίκησης του ΙΚΑ.