Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Μαρ 2013

Κοζάνη
πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Η ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων Κοζάνης αποφάσισε την Πέμπτη 7/3 συγκέντρωση-διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αφορμή το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία και με αίτημα δωρεάν μεταφορές. Η ΕΛΜΕ στάθηκε δίπλα σε αυτήν την πρωτοβουλία ανακοινώνοντας στάση εργασίας κι έτσι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από όλα τα σχολεία του δήμου πλημμύρισαν την πόλη εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική του συστήματος για την εκπαίδευση. Η συγκέντρωση ήταν από τις πιο μαζικές που έγιναν τους τελευταίους μήνες και φυσικά, την παράσταση έκλεψαν οι μαθητές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κατά χιλιάδες.
Δεν έλειψαν βέβαια και οι λογικές συνδιαχείρησης και «διαλόγου» με μπόλικες αυταπάτες για τη στήριξη του δημάρχου (ΠΑΣΟΚ), από τον οποίο ζήτησαν να …κλείσει τα σχολεία (για διευκόλυνση του αγώνα), ούτε και οι λογικές καπελώματος τύπου ΠΑΜΕ. Όμως, μετά από πολύ καιρό, οι μαθητές ξαναβγήκαν στους δρόμους και το στοίχημα είναι να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους και μαζί με εκπαιδευτικούς και φοιτητές να δώσουν στην κυβέρνηση μια δυναμική απάντηση και να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους.
Παράλληλα, οι σπουδαστές των ΤΕΙ, μετά από συνέλευσή τους αποφάσισαν κατάληψη επ’ αόριστον, προχώρησαν σε κατάληψη των διοδίων Πολυμύλου και, καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, ετοιμάζουν νέα συγκέντρωση για την Παρασκευή 8/3 στην κεντρική πλατεία.
Όλα δείχνουν, ότι το έδαφος είναι πρόσφορο για ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο που θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για τον αγώνα όλου του λαού ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του συστήματος.