Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Μαρ 2013

Ιδρυτική συνέλευση της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας

Με συμμετοχή περισσότερων από 100 ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε στις 20 Μάρτη, στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α., η ιδρυτική συνέλευση της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (Κ.Ε.Δ.Δ.Ε.). Μετά την παρουσίαση του «Σχεδίου Διακήρυξης», το οποίο είχε συζητηθεί, αναδιαμορφωθεί και καταληχθεί ως προσχέδιο, από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας, καθώς και των «Αρχών Λειτουργίας» της Κίνησης, που θα βασίζονται στην «ισότιμη συμμετοχή των μελών» και στη «μετωπική δράση», ακολούθησαν 5-λεπτες τοποθετήσεις – παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες. Τοποθετήθηκαν άτομα που ανήκουν σε πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες ή συνδικαλιστικά σχήματα, ανένταχτοι αγωνιστές, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, φοιτητές, εκπρόσωπος από την Επιτροπή Στρατευμένων, καθώς κι από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Στην παρέμβαση, από την πλευρά της Οργάνωσής μας, αφού περιγράφηκε σε γενικές γραμμές η πολιτική της φασιστικοποίησης που ακολουθεί το σύστημα ενάντια στο λαό, τέθηκαν η αναγκαιότητα ύπαρξης κίνησης υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και οι άξονες στους οποίους πρέπει να εστιάσει (υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση, στην απεργία, στις μορφές αγώνα που θα επιλέγει ο λαός για να αντισταθεί στην επίθεση, η υπεράσπιση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, των πολιτικών χώρων και στεκιών, του πανεπιστημιακού ασύλου, η εναντίωση σε συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών, στην κρατική τρομοκρατία, στο φακέλωμα, καθώς και απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο και το ρατσισμό, που επιδιώκει τη διάσπαση του λαού και των εργαζόμενων και τη συγκάλυψη των πραγματικών υπεύθυνων για την κατάσταση του λαού). Τονίστηκε πως η Κίνηση πρέπει να έχει κινηματικά χαρακτηριστικά και στίγμα, να μην αποτελέσει απλά «επιτροπή καταγγελίας», «μελέτης» ή «νομικών», να παίρνει πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις - αρνητικό σημείο της μέχρι τώρα Επιτροπής ήταν η αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλίας για διοργάνωση άμεσης διαδήλωσης καταγγελίας του οργίου κρατικής τρομοκρατίας, σε βάρος του λαού της Χαλκιδικής – και προτάθηκε η διοργάνωση μεγάλης διαδήλωσης στην Αθήνα για τα δημοκρατικά δικαιώματα. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη να έχει ανοικτό χαρακτήρα και ν’ απλωθεί σε εργαζόμενους, ανέργους, μαθητές και νεολαία, καθώς και σε μετανάστες.
Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, ενώ αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης, για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ανάληψη δράσεων για την ημέρα της 21ης Απρίλη, καθώς και η επιδίωξη διοργάνωσης διαδήλωσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα, σε κοινή δράση και με άλλες κινήσεις και συλλογικότητες.