Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Μαρ 2013

ΑΘΗΝΑ
Μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στη Χαλκιδική
Πλημμελής η ανταπόκριση της Αριστεράς

Με ένα μαζικό συλλαλητήριο έκφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής χιλιάδες λαού και νεολαίας την Τρίτη 12 Μάρτη στην Αθήνα μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Η φασιστικού τύπου επιχείρηση ενάντια στο λαό της Ιερισσού, το καθεστώς τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει οι κρατικές δυνάμεις καταστολής για να στηρίξουν το έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος του τόπου της Χαλκιδικής και των κατοίκων της οδήγησαν στη μαζικοποίηση της σημερινής διαδήλωσης.
Ασφαλώς, ρόλο έπαιξε και το θετικό κλίμα που δημιούργησε η ογκώδης διαδήλωση του προηγούμενου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αυτό που κυρίως λειτούργησε ήταν η ωμή, κατάφορη αδικία σε βάρος ενός ολόκληρου τόπου, από μια κυβέρνηση που γίνεται φανερό ότι δεν διστάζει να ποδοπατήσει ανθρώπινες ζωές και στοιχειώδη δικαιώματα για τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων αφεντικών της.
Αλλά και η ηρωική αντίσταση του λαού της Χαλκιδικής, που επίμονα και αποφασιστικά πήρε την υπόθεση της υπεράσπισης του τόπου και της ζωής του στα δικά του χέρια δίνοντας νέα δείγματα των αστείρευτων δυνατοτήτων ενός λαού που λοιδορείται και εμπαίζεται από διάφορους «φωστήρες» με κάθε ευκαιρία
Στη διαδήλωση που ακολούθησε ήταν χαρακτηριστική η απουσία των αστυνομικών δυνάμεων, δείγμα της πίεσης που έχει δεχτεί η κυβέρνηση από τις αντιδράσεις για το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιερισσό και τα γύρω χωριά, αλλά και από τις αντιδράσεις συνολικά για τις «χρυσές μπίζνες» στη Βόρεια Ελλάδα, με πιο χαρακτηριστικές τις σύσσωμες αντιδράσεις που αντιμετωπίζει στη Θράκη.
Χαρακτηριστική όμως ήταν και η απουσία της Αριστεράς από τη διαδήλωση. Εάν εξαιρέσει κανείς την αρκετά μαζική και δυναμική παρουσία του ΚΚΕ(μ-λ), οι υπόλοιπες οργανώσεις είχαν πλημμελή έως μηδενική παρουσία. Γεγονός ανεπίτρεπτο για ένα ζήτημα τέτοιας βαρύτητας και ιδιαίτερα τώρα που η μαζική έκφραση της αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής πρέπει να εκφραστεί σε κάθε γωνιά της χώρας.
Περιορισμένη όμως ήταν και η ανταπόκριση στην ανοιχτή σύσκεψη που συγκάλεσε το ΚΚΕ(μ-λ) με στόχο την ανάληψη στην Αθήνα νέων πρωτοβουλιών κοινής δράσης και στήριξης του αγώνα αυτού. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν η ΑΡΑΣ, το ΝΑΡ, το Μ-Λ ΚΚΕ και η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καμινίων-Ρέντη και σε γενικές γραμμές στη συζήτηση αναγνωρίστηκε η ανάγκη πλατιάς στήριξης του αγώνα στη Χαλκιδική μέσα και από τη συγκρότηση μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας, για την οποία ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει νέα σύσκεψη. Διαφορετική άποψη για το ζήτημα είχε το Μ-Λ ΚΚΕ το οποίο έκρινε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα έπρεπε να αφορά μόνο τις δυνάμεις της ΠΑΑΣ, αν και είχε απορρίψει την πρόταση που του είχε γίνει από το ΚΚΕ(μ-λ) για πρωτοβουλία της ΠΑΑΣ σχετικά με το ζήτημα.