Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Μαρ 2013

«Αντί να μας φοβίσετε, μας εξαγριώνετε. Αύριο θα είμαστε πάλι εδώ. Χάσατε. ΝΙΚΗΣΑΜΕ.»

Παρά τη συκοφάντηση από τα ΜΜΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατούσε στην περιοχή όλο το προηγούμενο διάστημα, χιλιάδες κάτοικοι από την Ιερισσό, τη Μεγ. Παναγία, τα Νέα Ρόδα, τον Πολύγυρο, την Ολυμπιάδα και άλλες περιοχές της Χαλκιδικής, καθώς και πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Θράκη μέχρι την Αθήνα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνων για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης την Κυριακή 24/02, στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, ύστερα από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο εργοτάξιο των Σκουριών στις 17/02.Η αστυνομοκρατία που επικρατούσε στην περιοχή, και ειδικότερα στην περιοχή της Ιερισσού, με κουκουλοφόρους αστυνομικούς να περιπολούν κάνοντας εφόδους σε σπίτια, με προσαγωγές και εξαφανίσεις κατοίκων που κρατούνταν ως και 15 ώρες χωρίς κανείς (ούτε οι δικηγόροι) να γνωρίζουν που βρίσκονται, απαγγελίες κατηγοριών για «σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματικές-τρομοκρατικές οργανώσεις» και λήψη δείγματος DNA, χωρίς προηγουμένως να έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία εις βάρος τους, όχι μόνο δεν φόβισαν τους κατοίκους, αλλά τους εξαγρίωσαν ακόμα περισσότερο.
Λίγο πριν τις 9:00, έφτασαν στην Ιερισσό οι πρώτοι αλληλέγγυοι από την Αθήνα, ενώ μέχρι τις 12:00 περισσότερα από 2000 άτομα βρίσκονταν στο σημείο που είχε οριστεί ως χώρος προσυγκέντρωσης, αφού στους περισσότερους προηγουμένως είχε γίνει ένας «τυπικός(!) αστυνομικός έλεγχος». Στόχος ήταν η κατεύθυνση προς της είσοδο του χωριού της Μεγάλης Παναγίας, όπου ήταν ήδη συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής. Περισσότερα από 700 οχήματα κατευθύνθηκαν προς το χωριό και, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να σταματήσει την είσοδο, η μαζικότητα αλλά και η αποφασιστικότητα του κόσμου δεν άφηνε περιθώρια. Μέχρι τις 13:00, χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο της Μεγάλης Παναγίας, όπου και επικρατούσε το αδιαχώρητο. Στη συνέχεια, εκπρόσωποι επιτροπών, βουλευτές και διωκόμενοι αγωνιστές ανέβηκαν στο βήμα και χαιρέτησαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί. Όπως δήλωσε και ο «ηθικός αυτουργός» της επίθεσης στο εργοτάξιο των Σκουριών, Λάζαρος Τόσκας, αυτό που ζητάνε οι κάτοικοι είναι «να σταματήσουν οι εργασίες άμεσα και το θέμα να τεθεί σε διαβούλευση. Είμαστε σίγουροι πως από τη στιγμή που το δίκιο είναι με το μέρος μας, ο αγώνας μας θα νικήσει. Είμαστε αποφασισμένοι!». Μέχρι τις 15:00 είχε ολοκληρωθεί η συγκέντρωση και ακολούθησε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, έντονη ήταν η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τόσο έξω, όσο και μέσα στα χωριά της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας, με κλούβες και περιπολικά να έχουν σταθμεύσει στην άκρη του δρόμου. Οι αστυνομικοί προχωρούσαν σε εξονυχιστικό έλεγχο των αυτοκινήτων και των επιβατών τους, συγκρατώντας πέρα από τον αριθμό των πινακίδων και τα στοιχεία τους, ενώ κράτησαν ακινητοποιημένα και λεωφορεία που κατευθύνονταν προς αυτό το σημείο. Παράλληλα, προχώρησαν και σε προσαγωγές δυο ατόμων χωρίς καμία αιτιολογία. Αυτό, ωστόσο, δεν πτόησε ούτε τους κατοίκους, ούτε τους αλληλέγγυους, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρόν με παλμό και αγωνιστικότητα σε μια μαζικότατη και ειρηνική διαδήλωση.
Παράλληλα με τις επιτροπές κατοίκων των γύρω περιοχών (Νέα Ρόδα, Αμμουλιανή, Ολυμπιάδα, Αγ. Νικόλαο, Πολύγυρο), που εναντιώνονται στο ξεπούλημα της περιοχής και στην καταστροφή των ζωών τους, αλληλέγγυοι στάθηκαν η Διανομαρχιακή Επιτροπή Έβρου-Ροδόπης Κατά των Χρυσωρυχείων, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου, το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική από την Αττική, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, κόσμος από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, και πολλοί άλλοι φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις. Στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων δεν θα μπορούσαν να μη συμπαρασταθούν και οι κάτοικοι της Ευκαρπίας (Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Κατασκευή του Σ.Μ.Α Ευκαρπίας), οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση και καταστροφή των ζώων τους με τη δημιουργία του ΣΜΑ στην περιοχή τους.
Η μαζική συμμετοχή κόσμου στη Χαλκιδική δείχνει, πως η συλλογική προσπάθεια και ο συλλογικός αγώνας είναι ο μόνος τρόπος αντίστασης και απάντησης στην προσπάθεια τρομοκράτησης, καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων.

Ο λαός της Χαλκιδικής δεν είναι μόνος!
Ο αγώνας των κατοίκων είναι αγώνας όλων μας!