Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Μαρ 2013

Ανάστατη η Χαλκιδική από τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό.

Με δυναμικές κινητοποιήσεις, μπλόκα, διαδηλώσεις και οδοφράγματα απάντησαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής στις σημερινές (Πέμπτη) βάρβαρες και τρομοκρατικές επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής, επιχειρώντας να σπάσουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού της Χαλκιδικής, που έχει πάρει τη ζωή του και το μέλλον του τόπου του στα χέρια του.
Συγκεκριμένα, πέντε άτομα που είχαν κληθεί στην ασφάλεια Πολυγύρου για δεύτερη κατάθεση κρατούνται και μεταφέρονται με κλούβα και αυτοκίνητα της αστυνομίας προς άγνωστη κατεύθυνση. Το γεγονός γίνεται γνωστό και οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώνονται έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού. Οι υπεράριθμες δυνάμεις ΜΑΤ που καταφθάνουν, σαν νέος στρατός κατοχής, προσπαθούν να διαλύσουν βίαια τους συγκεντρωμένους που στήνουν οδοφράγματα, ενώ οι καμπάνες του χωριού χτυπούν. Τα ΜΑΤ επιτίθενται με τη ρίψη δακρυγόνων ακόμα και σε ευθεία βολή. Ο κόσμος οπισθοχωρεί και οι συγκρούσεις γενικεύονται μέσα στους δρόμους της Ιερισσού. Ιδιαίτερα ο χώρος του Γυμνασίου – Λυκείου αποκλείεται από τα ΜΑΤ που ρίχνουν χημικά στην αυλή του σχολείου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πανικός και να λιποθυμήσουν πολλοί μαθητές ενώ ένας μαθητής τραυματίζεται στο κεφάλι από κάλυκα δακρυγόνου. Τα ΜΑΤ εμπόδισαν τον γιατρό να περάσει ανάμεσά τους για να περιθάλψει τους μαθητές. Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, υποχωρούν μερικά μέτρα από την είσοδο για να περάσει ο γιατρός και μετά από πολύ ώρα επέτρεψαν στους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους σε ασφαλές σημείο και να μεταφερθούν στο ιατρείο όσα είχαν λιποθυμήσει. Η επίθεση και οι τρομοκρατικές μεθοδεύσεις των δυνάμεων καταστολής συνεχίζονται με τα ΜΑΤ βαριά οπλισμένα στους δρόμους να δέρνουν κατοίκους και δημοσιογράφους, να πετάνε δακρυγόνα κατ΄ευθείαν στον κόσμο, ακόμα και μέσα σε σπίτια, με αποτέλεσμα μωράκι 10 μηνών να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Η αστυνομία εισβάλει για έρευνα σε πέντε σπίτια και απωθεί βιαία τους κατοίκους που μαζεύονται και απαιτούν να μη γίνουν έρευνες. Μέχρι αργά το απόγευμα, η αστυνομία συνέχιζε τις προκλητικές επιθέσεις και τις έρευνες στα σπίτια, βρίσκοντας απέναντί της τους αποφασισμένους κατοίκους και τους μαθητές που αντιστέκονται σθεναρά απέναντι στα ΜΑΤ, δείχνοντας την αδιαπραγμάτευτη απόφασή τους να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και των πολυεθνικών. Πρέπει να αναφερθεί ότι οι κάτοικοι του Σταυρού σε ένδειξη συμπαράστασης στήσαν μπλόκο μεταξύ Σταυρού και Ολυμπιάδας. Τέλος, ο προϊστάμενος εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης κάλεσε σε σύσκεψη το Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το δήμαρχο Χ. Πάχτα και τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της περιοχής με τους δικηγόρούς τους, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης. Στη Χαλκιδική η καταστολή των λαϊκών αγώνων, έχει περάσει σε ανώτερα και πρωτοφανή στάδια, ενώ οι κάτοικοι και όλοι οι αλληλέγγυοι δίνουν καθημερινά τη δικιά τους δυναμική απάντηση, όπως το παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.